Praktikforløb hos Discus Communications: Mødet med den virkelige verden

Kan du også have svært ved at forklare, hvad det egentligt er, du kan blive, når du er færdiguddannet? Savner du konkrete erfaringer og oplevelser, der gør det nemmere for dig at sætte ord på, hvad dine kompetencer byder på? Og at kunne forklare dine venner og familie klart og tydeligt, hvad du egentlig uddanner dig til? Så er mit klare råd til dig at søge en praktikplads.

Et praktikforløb kan give dig afklaring
I lang tid havde jeg svært ved at konkretisere, hvad jeg vil arbejde med, når jeg har færdiggjort mit studie. Jeg ved, at jeg synes, det er sjovt at skrive og formidle spændende materiale. Nørde med ordene. Men en præcis jobbeskrivelse har længe været en større udfordring for mig at få over læberne. Og som humanistisk studerende kan det være svært at konkretisere sin palette af kompetencer.

Jeg har derfor også i lang tid vidst, at jeg gerne ville i et praktikforløb i forbindelse med min kandidat. Jeg ville prøve kræfter med noget af alt det, som de sidste fire år af min uddannelse har budt mig. Derfor gik min søgen også i gang et par måneder inden, jeg skulle i praktik.

Min nysgerrighed havde allerede draget mig mod bureauverdenen. Tanken om en alsidig hverdag med en perlerække af forskellige opgaver fandt jeg enormt tiltalende. Af den grund endte jeg også med at sende min ansøgning afsted mod Discus Communications – og heldigvis! Fem måneders praktik har budt på mange forskellige opgaver og været noget af en øjenåbner.

Spring ud i et praktikforløb
Det har været en kæmpe oplevelse at være i praktik. Det giver en anden erfaring og forståelse for et felt, end et studiejob giver, netop fordi praktikforløbet praktisk talt er fuld tid. Derfor er du også hele tiden med i dialogen med dine kolleger, og du er med ind over beslutningerne.

Jeg har haft mulighed for at udforske forskellige discipliner inden for kommunikationsfaget. Og jeg har fundet ud af, hvordan det er at arbejde på et bureau – fra udvikling af pitch, til første møde med en kunde, strategiplanlægning, journalistkontakt, udarbejde medielister, medietræning, skrive pressemeddelelser, debatartikler og blogindlæg – og jeg kunne blive ved!

At være på et bureau har hjulpet mig med at sætte ord på, hvad jeg synes er sjovt at lave, og hvad jeg egentligt er god til. Man kommer nemlig til at arbejde med kunder fra den virkelige verden og ikke blot analysere cases til en forelæsning. Du kommer altså til at se dit arbejde udfolde sig i det danske medielandskab. Det lyder ret fedt, ikke?

Ingen ko på isen
Hvis du synes, det lyder skræmmende at skulle skrive en pressemeddelelse eller lave et blogindlæg, så bare rolig: du får løbende sparring på alt, du laver. Og det er enormt betryggende at have et par solide støttehjul, der hjælper dig, så du hele tiden udvikler dig og bliver bedre. Det har i hvert fald givet mig blod på tanden til at forbedre mig for hver gang, jeg producerer noget.

Min tid i praktik har givet mig en spandfuld faglig praksiserfaring og et halvt år med skønne kolleger, der har taget varmt imod mig. Hos Discus Communications bliver du nemlig hurtigt en del af teamet, hvor det sociale vægtes højt med alt, hvad det indebærer af fredagsbar, personalefest, torsdagskage, fejringer eller små kaffepauser.

Jeg kan kun anbefale, at du tager dig tiden til et praktikforløb. At du får afprøvet dine kompetencer i den virkelige verden. Det giver dig erhvervserfaring, som ingen forelæsninger eller studiejobs giver. Og du lærer at sætte ord på dine kompetencer.

Næste gang jeg sidder til en familiekomsammen, kan jeg med en klar røst fortælle, hvad jeg vil arbejde med, og hvad jeg især er god til.