Myten om de fantastiske mikro-influenter

Er du ny i influencer marketing, og håber du, at mikro-influenten er den lettere, billigere vej til din målgruppe? Så må du tro om. Mikro-influenterne er blevet big business – for de er vejen til ægthed og loyalitet.

Det er ingen nyhed, at influencer marketing er en superpopulær og nærmest selvskreven strategi, når brands skal markedsføre deres services eller produkter. Særligt er det mikro-influenterne, der for tiden stjæler rampelyset – de har knapt så mange følgere, men de er mere autentiske og personlige i deres indhold, hvilket gør, at de tiltrækker mere loyale og engagerede følgere. Deres indhold er oftest nichepræget, hvilke betyder, at deres følgere udgør helt specifikke målgrupper. En mikro-influent som fokuserer på fitness, følges af folk som også interesserer sig for fitness. Og en bilentusiasts følgere interesserer sig selvsagt for biler. Mange brands, særligt dem med små budgetter, ser derfor mikro-influenterne som den oplagte vej til en fælles målgruppe. Men er det den letteste vej?

Det er ikke længe siden, at mikro-influenten var den gyldne vej til at skabe en win-win situation for både brand og influent, som ikke kostede mange penge. Samtidig var relationen stærk, da kommunikationen foregik direkte mellem brand og influent – uden om bureauer og managers. Men tiden har ændret sig, og mikro-influenterne er blevet de nye superstjerner.

Hvis du ønsker at ride med på mikro-influentbølgen, så overvej nedenstående tre punkter, inden du inkluderer influencer marketing i din strategi.

1. En mikro-influent i en høstak

Din første udfordring at finde frem til de rigtige mikro-influenter. Det kræver tid og research at identificere dem. Begynd derfor med at følge alle relevante mega- og makro-influenter for at se, hvem der følger dem og engagerer sig i deres posts. Det er her, du finder guldet. Og husk: der er ingen skam i at følge rigtig mange – hellere for mange end for få!

2. Spot wannabe-influenterne

Når du har identificeret en interessant profil, så starter næste research-fase; at gennemskue, om der er en ægte influent eller en wannabe. Wannabe-influenter er dem, der køber sig til falske følgere, likes og kommentarer, og de er lige præcis nul kroner værd for dit brand. Et par hurtige trin til at gennemskue en wannabe-influent er følgende:

– Har profilen overraskende mange følgere i forhold til, hvor længe profilen har været aktiv eller antallet af opslag?
– Har profilen enormt mange følgere, men får kun meget få likes og kommentarer?
– Er kommentarerne meget generelle, eller passer de slet ikke til opslaget?

3. Mange mikro-influenter har også managers og bureauer

Når du endelig har fundet frem til den helt rigtige influent, så er der stor sandsynlighed for, at deres kontaktoplysninger leder dig direkte videre til et bureau eller en manager. Det er nemlig ikke kun de helt store influenter, der lader sig indlemme hos influencer-bureauerne. Og indgår de i et bureausamarbejde eller bloggerunivers, kræves der som oftest også flere penge for et samarbejde – penge til influenten og penge til bureauet.

Men hold dig ikke tilbage. Hvis det er muligt, så prøv at kontakte influenten direkte. Du kan evt. prøve at kontakte dem via de sociale medier. På den måde får du skabt direkte relation mellem influent og brand. Men bliv ikke fornærmet, hvis de sender dig videre til deres manager.

Hav med i dine overvejelser, at influencer marketing kræver meget af dig – særligt hvis du ønsker at gå udenom influencer-bureauerne, der efterhånden har fået kommercielle partnerskaber med rigtig mange influenter. Det kan hurtigt gå hen og blive både dyrere og mere tidskrævende, end du i første omgang troede. Men det kan absolut også være en særdeles effektiv måde at nå dine målgrupper på. Det er der talrige eksempler på.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte, når du skal i gang med at markedsføre dig, så spørg! Eksterne øjne kan nogle gange se muligheder, som du ikke selv har overvejet.