Åbning af ny eSportslinje med borgmesterbesøg og tv-dækning

CASE: Dell Technologies

Gaming og eSport er blevet “big business”, og mange brancher og virksomheder har fået øjnene op for de mange muligheder, som gaming og gamification kan medføre. Det gælder også folkeskoler, der har fundet ud af, at eSport kan være med til at styrke elevernes koncentrationsevne og reflekser, deres analytiske og strategiske sans samt kompetencer inden for vedholdenhed, lederskab og teamwork – hvilket alt sammen kan komme eleverne til gode i folkeskolens fag.

Cosmosskolen i Esbjerg er en af de første folkeskoler i Danmark, der satte eSport på skoleskemaet. Det skete blandt andet i samarbejde med Dell Technologies, der rådgiver skolen om udstyr og leverede de populære Alienware gamingløsninger, og Tricked Esport, som står for selve undervisningen. I den forbindelse fik Discus Communications ansvaret for, sammen med Dell Technologies, at udbrede kendskabet til eSport og læring.

Åbningsevent med eksperter, politikere og journalister

I løbet af otte uger lagde vi, sammen med Dell Technologies og Cosmosskolen, en strategi, der fokuserede på åbningen af den nye eSportslinje til skolestart i midten af august. Indholdsmæssigt lagde vi fokus på læringsdelen, og hvordan eSport kan være med til at styrke børn og unges kompetencer, og hvordan Cosmosskolens nytænkte skolereformens muligheder for understøttende undervisning.

Kommunikationstaktisk arrangerede vi et åbningsevent for den nye eSportslinje, hvor vi inviterede landspolitikere, embedsmænd, lokalpolitikere, fageksperter, undervisere, medier og selvfølgelig forældre og elever.

Synlig og bred medieomtale

eSportslinjen på Cosmosskolen blev officielt indviet af Esbjergs borgmester, og skoleleder Morten Mærsk Schmidt præsenterede skolens bevæggrunde for initiativet, mens Tricked Esport fortalte om selve undervisningen i detaljer. Vi versionerede historien til alle typer medier lige fra fagblade som Folkeskolen og Skoleliv over radio og tv til gaming- og livsstilsmedier.

Se indslaget fra TVSyd her:

Resultater

  • Ni artikler i lokale, nationale, it- og fagmedier, herunder Version2, ITWatch, Politiken Skoleliv og Ugeavisen Esbjerg
  • Radioindslag på DR P1 Digital, DR P4 Syd og Skala FM
  • Et tv-indslag på den regionale tv-station TV Syd