Sådan skabte vi bred mediedækning med rapporten 'IT i Praksis'

Thought leadership for Rambøll og Dansk IT

CASE: Rambøll og Dansk IT

Igennem 25 år har Rambøll og Dansk IT i fællesskab udgivet rapporten IT i Praksis, som hvert år tager pulsen på, hvordan it bruges i praksis i de største danske virksomheder og i den offentlige sektor. De senere år har fokus naturligt været på organisationernes udbytte og udfordringer med digitalisering – og på borgernes oplevelser, ønsker og udfordringer med det offentliges digitalisering.

Hvert år kommer der nye, spændende resultater fra rapporten, og gennem en årrække har det været vores opgave at hjælpe Rambøll og Dansk IT med at lancere rapporten i de danske medier og dermed få skabt god og relevant omtale af rapporten.

Det er en krævende opgave at analysere og afkode rapporten, der udarbejdes i to forskellige udgaver – én om private virksomheder og én om det offentlige. Herfra udvikler vi de forskellige historier, udarbejder en række pressemeddelelser, kronikker, debatindlæg og står for pressekontakt, så de enkelte historier publiceres i de helt rigtige medier.

I 2020 skrev vi f.eks. tre pressemeddelelser, udarbejdede en kronik og pitchede historierne ind til medierne i et tæt samarbejde med Rambøll og Dansk IT – og de organisationer og virksomheder, der stillede op som cases.

Flot, bred dækning – og indtil videre – det bedste resultat nogensinde

Den absolut mest interessante erhvervshistorie hamrede lige ned i dét, vi for altid vil huske 2020 for:  Nemlig effekterne af corona-pandemien. Her kunne vi dokumentere corona-påstanden om, at mange af de største danske virksomheder har gennemført en række haste-digitaliseringer – men også, at de har påvirket produktiviteten positivt.

Børsen bragte historien: ”Covid-19 udløser digitalt tigerspring”, der blev gengivet af Berlingske Business, IT Watch og Computerworld.

Vi fulgte historien til dørs med en spændende case-virksomhed: Nemlig den dansk-stiftede, globale virksomhed BioMar, der har anvendt Augmented Reality til at få deres kinesiske fabrik kalibreret og klar til produktion.

Den vigtigste borgerhistorie blev vinklet mod det faktum, at videomøder med det offentlige aldrig har været populære – altså lige indtil corona-pandemien ramte og ændrede dette.

Ritzau bragte denne historie med Århus Kommune som case under overskriften: ”Flere foretrækker videomøder med det offentlige efter corona.” Den blev bragt i morgennyhederne i radioen og i en lang række dagblade samt regionale og lokale medier.

Vi fik også bragt et debatindlæg i Børsen. Og fra Dansk IT vil man i løbet af 2021 kunne se en perlerække af debatindlæg og kronikker, som bruger de indsigtsfulde data og konklusioner fra IT i Praksis.

”Vi er meget tilfredse med de gode resultater af IT i Praksis, og for at vi får fortalt vigtige historier, som kan være med til at hjælpe danske virksomheder med at blive endnu skarpere på at tackle de digitaliserings-udfordringer, de står overfor i dag og de kommende år.”

– Thomas Funch Peckham, pressechef, Rambøll

Resultater

59 artikler og radioindslag i alt – ROI på 1.716 procent – tal, der sidenhen kun er steget.
  • Den vigtigste erhvervshistorie i Børsen, Berlingske Business, Computerworld og ITWatch.
  • Case om BioMar i Børsen.
  • Borgerhistorie blev succesfuldt pitchet til Ritzau og bragt i både radio, dagblade, regional- samt lokalmedier: Radio 4 morgennyhederne, dagblade (DR.dk, Berlingske, BT, m.fl.), regionalmedier (Århus Stiftstidende, Sjællandske Nyheder, Vejle Amts Folkeblad, Fyns Amtsavis, Jydske Vestkysten, m.fl.) og en lang række lokalmedier.
  • Debatindlæg i Børsen og kronik publiceret på LinkedIn.