Sådan skabte vi bred mediedækning med rapporten 'IT i Praksis'

Thought leadership for Rambøll og Dansk IT

CASE: Rambøll og Dansk IT

Igennem mere end 25 år har Rambøll og Dansk IT i fællesskab udgivet rapporten IT i Praksis, som hvert år tager pulsen på, hvordan it bruges i praksis i de 1.000 største danske virksomheder og i den offentlige sektor. De senere år har fokus naturligt været på organisationernes udbytte og udfordringer med digitalisering – og på borgernes oplevelser, ønsker og udfordringer med den offentlige sektors digitalisering.

Hvert år kommer der nye, spændende resultater fra rapporten, og gennem en årrække har det været vores opgave at hjælpe Rambøll og Dansk IT med at lancere rapporten i de danske medier og dermed få skabt god og relevant omtale af rapporten.

Det er en krævende opgave at analysere og afkode rapporten, der udarbejdes i to forskellige udgaver – én om private virksomheder og én om den offentlige sektor. Herfra udvikler vi de forskellige historier, udarbejder en række pressemeddelelser, kronikker, debatindlæg og står for pressekontakt, så de enkelte historier publiceres i de helt rigtige medier.

I 2020 skrev vi f.eks. tre pressemeddelelser, udarbejdede en kronik og pitchede historierne ind til medierne i et tæt samarbejde med Rambøll og Dansk IT – og de organisationer og virksomheder, der stillede op som cases.

Flot, bred dækning i 2020

Den absolut mest interessante erhvervshistorie hamrede lige ned i dét, vi for altid vil huske 2020 for:  Nemlig effekterne af corona-pandemien. Her kunne vi dokumentere corona-påstanden om, at mange af de største danske virksomheder har gennemført en række haste-digitaliseringer – men også, at de har påvirket produktiviteten positivt.

Børsen bragte historien: ”Covid-19 udløser digitalt tigerspring”, der blev gengivet af Berlingske Business, IT Watch og Computerworld.

Vi fulgte historien til dørs med en spændende case-virksomhed: nemlig den dansk-stiftede, globale virksomhed BioMar, der har anvendt Augmented Reality til at få deres kinesiske fabrik kalibreret og klar til produktion.

Den vigtigste borgerhistorie blev vinklet mod det faktum, at videomøder med det offentlige aldrig har været populære – altså lige indtil corona-pandemien ramte og ændrede dette.

Ritzau bragte en historie med Århus Kommune som case under overskriften: ”Flere foretrækker videomøder med det offentlige efter corona.” Den blev bragt i morgennyhederne i radioen og i en lang række dagblade samt regionale og lokale medier.

Vi fik også bragt et debatindlæg i Børsen. Og fra Dansk IT kunne man i 2021 se en perlerække af debatindlæg og kronikker, som bruger de indsigtsfulde data og konklusioner fra IT i Praksis.

I 2021 satte vi igen fokus på en række afgørende historier

Årets mest interessante erhvervshistorie var, at alt for få virksomheder bruger digitalisering og data til at understøtte den grønne omstilling. En ærgerlig udvikling, når vi nu ligger ellers er kommet så langt med at digitalisere både samfund og erhverv. Danmark har ellers de bedste forudsætninger for også at være et foregangsland, når vi taler bæredygtighed.

Børsen bragte hovedhistorien, og flere medier fulgte trop.

”Igen i år kan vi absolut konkludere, at lanceringen af den årlige rapport It i Praksis har været en stor succes. Samarbejdet med Discus Communications er smidigt, og set fra min stol har det været en rigtig god proces. Vi kommer så bredt og dybt ud med vores vigtigste historier, som overhovedet muligt. I 2021 fik vi bl.a. afsat vores fire vigtigste historier i landsdækkende medier, herunder en Ritzau-udsendelse igen i år, som er gået meget bredt”

– Maj West Johansen, Rambøll

Resultater for 2019, 2020 og 2021

  • 2019: 52 artikler fordelt på 10 landsdækkende, 33 regionale/lokale, 8 fagmedier og 1 radioindslag.
  • 2020: 62 artikler og radioindslag i alt - ROI på 1.716 procent.
  • 2021: 67 artikler og kronikker i alt - en ROI på 1.994 procent.